keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Sateen jälkeen...laareissa elonmerkkejä!

Sadekausi. Tuuli. Kylymä. Oisko se nyt takana, että pääsisi taas pihalle oleskelemaan ihan kunnolla?

Meillä puutarhahommat piti vähän taukoa juhannuksen jälkeen. Mukavuudenhalu iski, kun ei se kauan odotettu "kesä" alkanutkaan ilmojen puolesta.. Sade näyttää kuitenkin tehneen kutaa kasveille. Betonilaareissa näyttäisi olevan elonmerkkejä! Hurraa! Nämä elonmerkit ovat nykyisin niin selvät, että tumpelokin erottaa rikkakasvin ja hyötykasvin ulkonäöllisen eron. Mainittakoon esimerkkinä, että turhaan iloitsin aluksi porkkanalaarissa peltokortteesta, nyt osaan sen nipsaista pois ;) Nyt laarit eivät enää häiritse niin hirveesti esteettistä silmääkään.  


Alla muutama esimerkki elonmerkeistä, mukavaa on huomata, että itse asiassa kaikissa laareissamme on jo jotain elämää, mutta osa vielä niin pientä ja hentoa, että annan niille aikaa ennen kuin hehkutan liikoja :) Yrteistä suokkarini on Timjami, meillä se on Hupsista Timjami, koska istuttaessani siemeniä humpsautin koko pussin vahingossa ihan samaan paikkaan pienelle alueelle. En mää niin varma ollu noista muistakaan siemenistä, varmasti osa meni liian syvälle multaan ja liian pienelle kylvöalueelle, mutta harvennellaan sitte jos siihen asti joskus päästään. 


Nyt iltaisin, kun lapset jo nukkuu. Äiti ja isi käy ihailemassa plantaasejaan. Jutellaan niille mukavia ja tullaan tutuiksi, puolin ja toisin ;)


Tämmösiä laareja löytyy  takapihaltamme 6 kpl
Sipuli on tällä hetkellä selkein "laarinousija"

      
                   Porkkanasta näkyy jo hiukset

            
                     Mansikan raakile


Vesileikit on in, oli sade tai ei
Hupsista Timjami yläreunassa,
alareuna ammottaa tyhjyyttä
                               
Pinaattiakin kertyy

1 kommentti: