torstai 26. heinäkuuta 2012

Mikä ihmeen kasvi-maalari?

Olemme saaneet nauttia kasvimaamme sadosta jo jonkun aikaa. Toki sato on melko pientä kussakin lajikkeessa, mutta niin oli tarkoituskin: kokeilla ensimmäisenä kesänä mikä viihtyy pihassamme, mikä ei ja mitä ylipäänsä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Iloinen yllätys, moni lajike viihtyy ja palkitsee meitä tumpeloita herkuillaan! Siitä olemme kiitollisia!

Käytän postauksissani paljon nimitystä kasvimaalaari (kuusi rumaa betonikourua, jotka paljastuivat takapihallamme lumen alta keväällä) sen kummemmin edes kyseenalaistamatta, onko se suomenkieltä siis kasvimaa-laari, koska ne ovat laareja, joissa meillä on kasvimaat :) moni lukija onkin sitten  ihmetellyt, että mikä ihmeen kasvimaalari meillä käy, kuka maalaa ja mitä meidän kasvimailla.  Toivon mukaan kasvimaalaari-nimitys sai nyt jonkinmoisen selityksen, koska käytän sanaa jatkossakin ;D

Seuraavissa postauksissa käyn läpi joitakin reseptejä, joita olen kokeillut ja hyviksi havainnut, tässä postauksessa kuitenkin muutamia  havaintototeamuksia.

Koristekasveista kaunein:

Kukkaan puhjennut lilja


Makoisin:

"Oma maa mansikka"

Omassa ruuanlaitossa trendikkäin:

Kirkkaan vihreä pinaatti

Jokapäiväisin:

Sipuli

Oudoin:

"Karvianteri" (istutimme karviaispensaan  tietämättämme  paikkaan, jossa kasvaa monivuotista korianteria, hyvin viihtyvät keskenään)

Uhkarohkein:

Tomaatti valkoisessa majassa, kuitenkin jo raakileet näkyvissä!
Tuoksuvin:

(Hupsista) timjami

Sinnikkäin:

Vuohenputki

Odotetuin:

Porkkana, joka edelleen antaa odotuttaa itseään

Epäonnistunein:

Kukkakaali, lehdet ovat alusta asti olleet kuin emmentaali, tuskin siitä mitään syötävää tulee.

Hyötykasveista kaunein:

Kesäkurpitsan kukka

Kaunista, ihmeellistä eloa...selvästi yöllisen kasvimaalarin tekosia...


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti