keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Porukalla pihalle!


Jotta puutarhaprokkiksemme ylipäänsä on mahdollista aloittaa näin ruuhkavuosissa, kahden pienen lapsen perheessä, on lähtökohdaksi otettava kaksi asiaa. Ensinnäkin koko poppoon on opeteltava olemaan pihallamme paljon. Tätä tukeaksemme, olemme hommanneet viihdykkeitä: trampoliinin ja kaikenlaisia pihaleluja ja pelejä käden ulottuville. 


Nimenomaan käden ulottuville, jotta sekä 4-vuotias että 1-vuotias ne pystyy nappaamaan milloin tahansa leikkeihinsä. Tämän seurauksena opettelemme hyväksymään, että lelut ja leikit pyörivät jaloissa ja saavat välillä tuhoakin aikaan:  istutusta odottava samettikukka löytyy 1-vuotiaan suusta, ämpärillinen vettä mielletään uima-altaaksi, möyhennetty kasvimaa "hiekkalaatikoksi" ja
pikkuisten kastelukannujen täyttämisen seurauksena ulkohana jää vahingossa vuotamaan.. Suurta leikinomaista riemua koemme kuitenkin yhdessä kun löydämme kastematoja, muurahaisia, hämähäkkejä tai teemme luonnonkukista omia asetelmia. On opittava näkemään lapsen silmin, voikukka ei ole rikkaruoho vaan kaunis keltainen kukka, josta saa seppeleen tai kukkakimpun. Sitä voi myös hetkeksi jäädä ihastelemaan touhun keskellä.

Toiseksi, opettelemme sietämään keskeneräistä epätäydellisyyttä. 


Vattupensas kera rikkaruohojen
Yhden illan aikana ei paljon ehdi ja viikonlopuille on buukattu muutakin touhua kuin pihatöitä. Meidän piha ei vain yksinkertaisesti voi olla saman näköinen kuin naapurin eläkeläispariskunnan pedantti plantaasi, jota kateellisena kuikuilen silloin tällöin. Päivä ja ilta koostuu kersojen kanssa jaksosta pätkiä. Juuri kun äiti saa perkaamisflown, jollekulle tulee nälkä, pissahätä, päikkäriaika, kylmä, kuuma, vaatteet kastuvat, nokkonen polttaa, sääski syö, auringon kirkkaus tai polte kiusaa, allergiaoireet iskevät, alkaa sataa tai on puhallettava kaatumisesta aiheutuvaan pipiin. 


Mutta kun päivä on pulkassa, voimme kuitenkin ylpeänä katsoa aikaansaannoksiamme ja todeta, että vähä vähältä, omilla ehdoillamme, puutarhamme on herännyt eloon :)




    
p.s. Ystäväni luki postaukseni ja antoi hyvän vinkin. Täältä löytyy listaus myrkyllisistä kasveista joita etenkin n. 1-vuotiaan maistelijan vanhempana on hyvä käydä tsekkaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti